Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zoo Jihlava se raduje z druhé nejvyšší návštěvnosti

/
/
/
1481 Zobrazení



Zoologická zahrada Jihlava opět potvrdila svoji pozici trvale nejoblíbenějšího turistického cíle na Vysočině. Důkazem toho je i návštěvnost zoo za uplynulý rok 2018, kdy jejími branami prošlo celkem 333 016 návštěvníků.

To je o pouhých 1 413 lidí méně než v rekordním roce 2016, kdy do zoo přišlo celkem 334 429 návštěvníků. Tento rozdíl je však zcela zanedbatelný, neboť v letních měsících toto číslo činí cca návštěvnost za polovinu běžného všedního dne. Oproti roku 2017 pak vzrostla návštěvnost zoo o 16 362 lidí.

Návštěvnicky nejsilnějšími měsíci byly již tradičně měsíce červenec a srpen, během nichž zoo navštívilo celkem více než 130 000 návštěvníků. Zajímavé však byly i měsíce duben s více jak 41 000 lidmi a říjen se 17 000 návštěvníky, což jsou počty o třetinu až polovinu vyšší oproti návštěvnosti uvedených měsíců v minulých letech.

„Všem návštěvníkům a příznivcům zoo bych za uplynulý rok rád poděkoval, protože správnou zoo tvoří nejen zvířata, ale také návštěvníci, kteří do ní chodí,” vysvětlil ředitel Zoo Jihlava Jan Vašák.

„Podle prvních propočtů a odhadů se v loňském roce v jihlavské zoo narodilo, či vyklubalo kolem osmdesáti druhů živočichů v počtu necelých pěti set jedinců. To je takový náš standard, nicméně na kusy se nám počet mírně zvedl díky několika úspěšným odchovům u plazů – třeba vzácných dvojjazyčníků haitských, nebo ještěrek pavích. Nejvýznamnějšími odchovy v rámci zoo to pak byli zcela jistě tygři sumaterští, babirusa sulaweská, irbisové, rysové karpatští, klokani uru, outloni malí, nebo pásovec kulovitý. Samozřejmě mnoho zvířat v průběhu roku i uhynulo, ať už stářím, jako mláďata při neúspěšném odchovu, nebo v důsledku nemoci. Mezi takové živočichy patřil například samec žirafy núbijské Manu a tuleň obecný Artos,” dodal Jan Vašák.

  • Facebook
  • Twitter