Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Také na Jihlavsku začíná 19. ročník Tříkrálové sbírky

/
/
/
787 Zobrazení



Tříkrálová sbírka se koná od 1. do 14. ledna. V nadcházejícím devatenáctém ročníku dárci podpoří činnost Charity ČR, pomohou lidem v nouzi, seniorům, rodinám, lidem bez domova, s mentálním či fyzickým postižením a mnoha dalším ohroženým skupinám. Akce na podporu Tříkrálové sbírky připravili pořadatelé i na Jihlavsku.

„Zájem o Tříkrálovou sbírku s každým rokem narůstá. Očekáváme, že výjimkou nebude ani devatenáctý ročník, který máme před sebou. Smyslem je především nést požehnání a radostnou zvěst o narození Pána Ježíše, podporovat myšlenku lidské solidarity a v neposlední řadě také pomoci lidem v nouzi, “ říká ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Výtěžek sbírky pomůže podobně jako v předchozích letech klientům služeb, které Charita ČR nabízí. V Jihlavě část výtěžku půjde na rekonstrukci budovy Centra pro sociálně znevýhodněné, na podporu humanitární činnosti – záchranné sítě pro lidi v nouzi, ale i na provoz Bárku – domácí hospic v Jihlavě. Charitní pečovatelská služba Kamenice, Luka nad Jihlavou, Telč, Nová Říše, Kostelec využijí peníze na aktivizační služby pro seniory a v Dačicích sbírka pokryje část nákladů na služby, které tam Charita ČR provozuje.

Přibližně desetina darovaných financí poputuje také na humanitární pomoc a rozvojové aktivity na Ukrajině, v Indii, Kurdistánu a jiných zahraničních oblastech sužovaných válkou či jiným nedostatkem. Konkrétní projekty a podrobnosti o tom, kde peníze získané Tříkrálovou sbírkou pomohly, naleznete na webu sbírky.

Akce spojené s Tříkrálovou sbírkou na Jihlavsku
7. ledna Tříkrálový svařák Masarykovo náměstí Jihlava 14.00-16.00
8. ledna Tříkrálový koncert Základní umělecké školy Jihlava, kostel sv. Jakuba v Jihlavě
12. ledna HC Dukla Jihlava Tříkrálová sbírka na ledě v rámci hokejového zápasu

  • Facebook
  • Twitter