Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ženy Kraje Vysočina úspěšné na Mistrovství ČR žen v bleskovém šachu 2023

/
/
/
331 Zobrazení



Na Otevřeném mistrovství České republiky v bleskovém šachu 2023 v Pardubicích uspěly šachistky Vysočiny. Turnaj byl rozdělený do dvou samostatných turnajů: OPEN na 15 kol a ŽENY na 13 kol. Tempo hry bylo tři minuty s dvousekundovým bonusem za každý provedený tah.

V turnaji žen reprezentovalo Kraj Vysočina pět hráček. Nejlepšího výsledku dosáhla Nataša Richterová (TJ Náměšť nad Oslavou), která s 9,5 body brala stříbro. Eva Kulovaná (ŠK Caissa Třebíč) získala 8,5 bodu a obsadila šesté místo. Devátá skončila Lucie Rybáčková (ŠO Gordic Jihlava). Vybojovala osm bodů. Zároveň ji výsledek vynesl na první místo mezi dorostenkami. Taťáně Nesporé (ŠK Světlá nad Sázavou) přineslo 6 bodů 35. příčku a Hana Bártová s 5 body (ŠK Světlá nad Sázavou) obsadila 42. místo. Celkem se turnaje zúčastnilo 50 žen a dívek z celé České republiky.

V turnaji OPEN hráli z Kraje Vysočina čtyři šachisté. Turnaje se zúčastnilo 189 hráčů. Nejúspěšnější byl Šimon Lang (ŠK Světlá nad Sázavou), který s osmi body vybojoval 71. místo. Filip Zedníček (ŠO Gordic Jihlava) skončil se sedmi body na 106. příčce a Luboš Svíženský (ŠK Caissa Třebíč) se stejným počtem bodů, ale s horším pomocným hodnocením na 123. místě. Martinu Rybáčkovi (ŠO Gordic Jihlava) se šesti body patří 146. pozice.
Jako rozhodčí zde působil předseda komise STK KŠSV Josef Kratochvíl.


Odkazy na výsledky obou turnajů
MČR žen v bleskovém šachu 2023 – Bulinský & Vávra Open
Otevřené MČR v bleskovém šachu 2023 – ChessBase Open

Text: Jana Rybáčková, foto: Lenka Voráčová

  • Facebook
  • Twitter