Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ženu z Olomoucka zavraždil v Chotěboři pětadvacetiletý muž

/
/
/
631 Zobrazení



V pondělí 20. února policisté zveřejnili podrobnosti k vraždě třicetileté ženy z Olomouckého kraje, kterou v pátek 17. února ráno před sedmou hodinou našli ve Smetanově ulici v Chotěboři nalezli svědci mrtvou a částečně obnaženou.

„Totožnost ženy jsme v tu dobu neznali, neměla u sebe žádné osobní věci ani žádné doklady. Nebylo zcela jasné, z jakých příčin a kdy žena zemřela a nebylo možné vyloučit ani cizí zavinění na její smrti. Soudní lékař po prvotním ohledání ženina těla konstatoval, že zemřela s největší pravděpodobností násilnou smrtí a na jejím úmrtí má tedy podíl cizí osoba. Bližší okolnosti a přesnější příčinu měla určit až nařízená soudní pitva,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Policisté a kriminalisté pátrali v blízkém i širším okolí bytových domů v Chotěboři, kde vyslechli desítky osob. Výsledky soudní pitvy potvrdily násilnou smrt, a případ proto začali kriminalisté prověřovat jako zvlášť závažný zločin vraždy. „V pátek večer jsme se obrátili na sdělovací prostředky se žádostí o zveřejnění fotografie mrtvé ženy a zveřejnili jsme také fotografie s výrazným tetováním, které měla na těle. Pátrání po její totožnosti bylo naléhavé, protože z ohledání těla ženy bylo patrné, že před několika týdny zřejmě porodila a nebylo proto možné vyloučit, že se pohřešuje také novorozeně.
Současně s tím jsme intenzívně pátrali po možném pachateli. Na základě mnoha poznatků od veřejnosti, která reagovala na výzvy v médiích, se nám v pátek v noci podařilo ženu ztotožnit. Jedná se o třicetiletou ženu z Olomouckého kraje. Skutečnost, že skutečně před nedávnem porodila dítě se ukázala jako pravdivá a kriminalisté zjistili, že dítě je v současné době v péči ženiny blízké osoby a je v pořádku,“ dodala tisková mluvčí

V pátek 17. února večer policisté zadrželi ve Středočeském kraji pětadvacetiletého muže, který byl důvodně podezřelý z usmrcení mladé ženy. Na základě souhlasu státního zástupce se zadržením skončil v policejní cele. V průběhu neděle 19. února zahájili kriminalisté trestní stíhání muže a obvinili ho ze zvlášť závažného zločinu vraždy, za který mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v trvání 10–18 let.

Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vypracování návrh na vzetí muže do vazby, ten podnět akceptoval a v pondělí 20. února v dopoledních hodinách proběhlo před Okresním sudem v Havlíčkově Brodě vazební řízení. Soud muže vzal do vazby a přímo ze soudní síně policisté obviněného eskortovali do vazební věznice v Brně.

„K přesnému mechanismu usmrcení ženy ani k motivu pachatelova činu se kriminalisté nebudou v současné době blíže vyjadřovat. Obviněný muž nemá žádnou trestní minulost, ze ženou se dříve neznal a jejich setkání bylo náhodné.
Žena zemřela v bytě, který pachatel užíval. Její tělo poté pachatel přemístil do křoví před bytový dům, kde tělo zanechal. K celému případu až do ukončení vyšetřování nebudeme poskytovat žádné další informace,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter