Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zeď za Cityparkem v Jihlavě zaplní velký obraz s tématem Gustava Mahlera

/
/
/
477 Zobrazení



Jihlavský magistrát vyhlásil veřejnou zakázku malého rozsahu pro zpracovatele velkoformátové malby, takzvaného mural art, na zdi za jihlavským obchodním domem Citypark.

Mural art je forma umění zaměřená na velkoplošnou malbu na stěny ve veřejném prostoru. A jeden takový vznikne i v Jihlavě – u křižovatky ulic U Dlouhé stěny a Znojemské. Město hledá v současné době zpracovatele zakázky.

„Mural art je část umění, která v Jihlavě chybí, přitom je zde tolik míst, která by pro takovou tvorbu mohla být využita. Zeď za Cityparkem byla vytipována architekty z Útvaru městského architekta, a to převážně proto, že je zde vysoká koncentrace lidí, především chodců, ale i řidičů. Malba bude odrážet život a hudbu Gustava Mahlera,“ doplnila radní města a iniciátorka akce Silvie Čermáková.

Celkové náklady na pořízení velkoformátové malby jsou vyčísleny maximálně na sto tisíc korun, deset tisíc korun bude určeno pro umělce, kteří se v rámci zakázky umístí na prvních třech místech. Zbylými devadesáti tisíci korun bude financováno zpracování malby. Přihlášky lze posílat až do 31. srpna, realizace samotného díla proběhne v průběhu října až prosince.

  • Facebook
  • Twitter