Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zdeněk Loudát vystavuje své obrazy ve světelské kavárně

/
/
/
2125 Zobrazení



Zpříjemněte si posezení u kávy prohlídkou obrazů, i tak by se dala pojmout návštěva jedné z kaváren ve Světlé nad Sázavou. Galerie 104, která se nachází kousek od řeky naproti místnímu zámku podporuje všechny umělce a bohémy ze světelského kraje.

V pátek 14. února tu svou výstavu zahájil také účastník výstavy neprofesionálů ze Světelska Zdeněk Loudát. Za hudebního doprovodu slečny Michaely Zlatové bylo vše připraveno k oficiálnímu zahájení vernisáže. Se slavnostním úvodem pomohla Zdeňku Loudátovi jeho kolegyně Lenka Zadinová. Přítomní posluchači se tak dozvěděli něco o jeho začátcích ve světě umění. Zdeněk Loudát totiž nejdříve začínal pracovat se sklem a až s postupem času přešel k malování obrazů. Patřil také mezi žáky akademického malíře Josefa Sasky. On sám poté doplnil úvod stručným povídáním o svém díle a poděkoval všem kteří mu s realizací této výstavy pomáhali. „Děkuji také všem, kteří dnes přišli a tímto prohlašuji výstavu za zahájenou,“ zakončil úvod sám autor.
Pak už byl prostor na otázky a povídání o jednotlivých obrazech. „Většinou své obrazy maluji podle fotek které si sám nafotím. Jsou ale místa, na které nikdo nechodí a je zde dost času a klidu pro malování přímo tam.“ Odpovídá Zdeněk Loudát na otázku jak obrazy vznikají. Všichni zájemci mohou navštívit výstavu od 15. února do 30. dubna během provozní doby kavárny od pondělí do pátku od 10.00 do 18.00, v sobotu od 14.00 do 17.00 a v neděli od 14.00 do 18.00.

  • Facebook
  • Twitter