Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Žďárská charita nabízí pomoc ve spolupráci s dobrovolnickým centrem Masarykovy univerzity v Brně

/
/
/
690 Zobrazení



Oblastní charita Žďár nad Sázavou od počátku nouzového stavu nabízí pomoc určenou především seniorům a těm, kteří z důvodu epidemie nemohou příliš vycházet tam, kde se setkává více osob.

Pracovníci charity pravidelně nakupují potraviny a léky, dováží roušky a zařizují potřebné úkony. Svou činnost nyní charita rozšiřuje i ve spolupráci s Masarykovou univerzitou v Brně, která aktuálně disponuje zhruba 4 500 dobrovolníky z celé České republiky.

Jejich koordinátorka Barbora Leskovjanová oslovila lektory Centra prevence Oblastní charity Žďár nad Sázavou s nabídkou možné pomoci.

„Vzhledem k velikosti naší databáze a skutečnosti, že se do ní zapojili lidé ze všech našich fakult a lidé z veřejnosti mnoha profesí, jsme schopni zajistit pomoc i v jiných oblastech jako je například telefonický kontakt s psychologem, hlídání dětí, doučování maturitních ročníků či žáků ze základních škol. Pomoc nabízíme i v oboru informačních technologií,“ vysvětlila Barbora Leskovjanová.

Veškeré informace o možnostech pomoci jsou umístěné na webových stránkách www.munipomaha.cz, které obsahují i užitečné informace, např. cvičení pro seniory doma, které připravila Fakulta sportovních studií.

Počty dobrovolníků v jednotlivých oblastech je možné sledovat na základě existující Mapy dobrovolníků.

  • Facebook
  • Twitter