Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zářijové soboty v Jihlavě ve znamení historie

/
/
/
664 Zobrazení



Po čtyři zářijové soboty se v Jihlavě uskuteční akce Muzeum na dlažbě, které pořádá Muzeum Vysočiny Jihlava. Začátky jsou v 15.30 a divadelní mikrohry v podání studentů SUPŠ Jihlava Helenín se vždy odehrají v Parku Gustava Mahlera. Následovat bude komentovaná prohlídka městem.

„Ani letos nebude chybět listování letitými kronikami, ale hrát se nebude přímo na dlažbě před muzeem. Projekt je stále určen všem, koho lákají světla a stíny minulosti a kdo rád objevuje, jaké bylo město a jací byli lidé, kteří stejnými ulicemi, jako my dnes, procházeli po dobu bezmála osmi minulých staletí.
Začínáme každou sobotu v 15.30 na náměstí před Muzeem Vysočiny Jihlava, divadelní představení se budou konat pokaždé v parku Gustava Mahlera. Od soboty 8. září do 29. září tu diváci uvidí pokaždé jinou divadelní mikrohru na motivy příběhů z městských kronik v podání studentů SUPŠ Helenín a po ní bude následovat komentovaná procházka,“ přiblížila Silvie Čermáková, která bude městem a jeho minulostí zájemce provázet.

Program
Sobota 8. září
Příběh středověký o hrnčířské smůle a stříbrném pokladu
Sobota 15. září
Příběh renesanční o krásné lazebnici, nesmrtelných klevetách a ulívání zvonu
Sobota 22. září
Příběh barokní o velké lásce, skleněné kuličce a ďábelském Österlingovi
Sobota 29. září
Příběh z věku páry o pomnících, zapomnících a tramvajové trati

  • Facebook
  • Twitter