Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kešky chrání přírodu na Havlíčkobrodsku

/
/
/
1275 Zobrazení



Od 24. srpna probíhá na Havlíčkobrodsku netradiční soutěž s názvem Kešky chrání přírodu, která propojuje turistiku, Geocaching, ochranu přírody a fotografování.  Orel jednota Havlíčkův Brod připravila na konec srpna a září zajímavou soutěž pro rodiny s dětmi i jednotlivce. Princip soutěže je velice jednoduchý.  

„Během procházky, turistického výletu nebo hledání tzv. kešek si lidé mohou do batohu přibalit i pytel na odpadky. U sbírání odpadků se vyfotí a své fotoúlovky nám pošlou na Facebook. Díky tomu získají volný vstup na dokumentární film Příběh lesa, který promítáme v rámci Filmového OKA na konci října,“ říká o pravidlech soutěže organizátor akce Jiří Svoboda.
Pro milovníky Geocachingu neboli hry na pomezí sportu a turistiky, kde pomocí navigační sítě GPS hledáte skryté schránky, mají pořadatelé připravený další bonus, a sice v podobě slevy na vstupném do Filmového OKA. Stačí při hledání vyfotografovat minimálně pět kešek a fotografie poslat opět na Facebook.

Kešky chrání přírodu

Soutěž je místně omezena na Havlíčkobrodsko, nicméně pořadatelé soutěžícím vzkazují, že případné zájemce z dalších koutů Vysočiny taktéž obdarují volným vstupem na projekci dokumentu. Akce „Kešky chrání přírodu“ se koná v termínu od 24. srpna do 30. září.
„Kolem Havlíčkova Brodu jsou krásná místa, která doslova lákají k procházce. Ať už jde o kaskádu rybníků na Cihlářském potoce, meandry Rozkošského potoka, naučná stezka Bohuslava Reynka nebo ze vzdálenějších cílů třeba okolí Doubravy či Stvořidla. Kromě přírodních krás zde najdete i spoustu skrytých kešek. Bohužel stinnou stránkou turistických tras, cest, pěšin a stezek jsou všudypřítomné odpadky válející se v okolí. Díky soutěži Kešky chrání přírodu lze spojit příjemné s užitečným, pomoci přírodě, poznat neznámá místa Havlíčkobrodska a vyhrát vstupenku na krásný dokumentární film,“ přibližuje smysl akce Jiří Svoboda.
Fotografie posílejte na facebookovou adresu: www.facebook.com/KeskyChraniPrirodu

Akci pro přírodu by nešlo uspořádat bez pomoci organizátorů a partnerů, který jsou Orel jednota Havlíčkův Brod, Kraj Vysočina a KOUS Vysočina.

  • Facebook
  • Twitter