Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zakázaná krása v údolí Chlébského potoka

/
/
/
1724 Zobrazení



Každým rokem s příchodem prvních jarních paprsků se začíná údolí Chlébského potoka bělat, důvodem jsou tisíce květů bledulí jarních. Lokalita je velice oblíbená mezi turisty a každoročně se tu prostřídají stovky návštěvníků. Letos ale kvůli vládním nařízením, bude tato přírodní podívaná pro spoustu lidí nedostupná. Potok a louky plné bledulí se nacházejí na hranici Kraje Vysočina v katastrálním území obce Chlébské na Žďársku.

Přijíždím na parkoviště, kde v minulých letech nebylo možné ani pomalu zaparkovat, dnes tu stojí tři auta. Malá boudička s občerstvením je také zavřená a celkově to tu vypadá, jako by se tu nic nedělo. Naštěstí příroda ví, co má dělat a už od prvních kroků mě doprovázejí bílé květy bledulek. Cestou potkávám jen pár turistů, kteří se vydali na procházku a udělat si pár fotek. Jezdíme sem každý rok, máme to kousek a tím, že je tu letos takový klid je víc času na kochání a focení, nakonec to možná i té přírodě prospěje,“ pochvaluje si malou návštěvnost pan Švec. Pokud tedy můžete v rámci omezení, máte ještě přibližně týden na to, prohlédnout si údolí Chlébského potoka, poté už bledule odkvetou a bílá se změní na zelenou.

  • Facebook
  • Twitter