Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zájem o odlehčovací služby stoupá. Domácí hospic Vysočina rozšiřuje tým

/
/
/
1294 Zobrazení



Domácí hospic Vysočina reaguje na zvyšující se poptávku po tzv. odlehčovacích službách, posiluje proto všechny svoje týmy na Žďársku a Jihlavsku. Rozšíření služeb i finanční podporu schválil Kraj Vysočina.
„Lidé, kteří v domácnosti trvale pečují o nemohoucí osobu, také potřebují čas pro sebe, na nákupy, návštěvy úřadů nebo prostě pár hodin na změnu prostředí, na odpočinek, setkání s přáteli. To umožňují právě odlehčovací služby,“ vysvětluje ředitel Domácího hospice Vysočina Petr Hladík.
Pracovníci hospice zajistí služby podle individuálních potřeb klienta. „Někdy postačí pouze strávit s klientem potřebný čas, ale můžeme i pomoci nebo úplně zastoupit pečující osobu při hygieně, oblékání nebo podání stravy,“ popisuje Petr Hladík.
V roce 2016 tímto způsobem hospic pomáhal ve dvou desítkách domácností, loni to bylo skoro o polovinu více, a poptávka stále roste. „Aktuálně může odlehčovací služby poskytnout deset našich pracovníků v průběhu příštího roku chceme přijmout další čtyři,“ uvedl ředitel hospice.
Službu si klient částečně hradí, ale může si požádat o příspěvek, s vyplněním a podáním žádosti pracovníci hospice pomohou. Hospic může vyhovět i zápůjčkou různých zdravotních a kompenzačních pomůcek či poradenstvím.
Domácí hospic Vysočina má svoje pracoviště v Jihlavě, Velkém Meziříčí a Novém Městě na Moravě. Bližší informace lze získat na mailu: info@hospicvysocina.cz, telefonu 566 615 198 nebo na webu www.hospicvysocina.cz.

  • Facebook
  • Twitter