Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zachráněná vydra je opět na nohou

/
/
/
397 Zobrazení



Vydra říční, kterou havlíčkobrodští profesionální hasiči zachraňovali v úterý 9. ledna na ledě na rybníku v lokalitě Vlkovsko v Havlíčkově Brodě, se koncem ledna postavila na nohy. Bezvládná vydra se po zásahu hasičů dostala do péče ve Stanici Pavlov. Po patnáctidenním pobytu v záchranné stanici je zcela v pořádku a její návrat do přírody bude možný.

Přimrzlé a vyčerpané zvíře zachránili hasiči po osmé hodině ráno z rybníka a ihned ho převzali pracovníci záchranné stanice. „Když se k nám zvíře dostalo, bylo bezvládné, nemohlo pohnout končetinami a mělo křeč v ústech. Po podání řady léků – antibiotik a také léků na některé typy otrav se stav vydry do rána výrazně zlepšil,“ informoval ředitel stanice Zbyšek Karafiát.

Zachráněná vydra říční, archiv Stanice Pavlov

Není možné s určitostí stanovit, zda se jednalo o otravu, některé aspekty tomu však nasvědčovaly. „Okolí nálezu jsme pečlivě prohledali a nic jsme nenašli. Úmyslnou otravu vydry přímo na rybníce jsme proto vyloučili,“ upřesnila Petra Hulvová ze záchranné stanice.

  • Facebook
  • Twitter