Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Začala tradiční sbírka Koláč pro hospic, přispět můžete také v Bystřici nad Pernštejnem

/
/
/
802 Zobrazení



Přijďte si osladit život a zároveň přispějte na dobrou věc. Ve sstředu 7. října pořádá Diecézní charita Brno tradiční sbírku a osvětovou akci Koláč pro hospic.

Na webu www.kolacprohospic.cz a ve stanech v části Vysočiny Charita ČR veřejnosti nabídne informace o domácí neboli mobilní hospicové péči. Domácí hospicová péče pomáhá nevyléčitelně nemocným strávit poslední okamžiky s blízkými lidmi a v prostředí, kde prožili celý život. Zájemci mohou podpořit rozvoj domácí hospicové péče darem (doporučená výše daru je 40 korun) do charitní kasičky, za který Charita ČR dárce odmění lahodným koláčem. Koláče si mohou zájemci zakoupit také v Bystřici nad Pernštejnem v informačním centru, nebo v červeném stanu na náměstí. Sbírku v letošním roce mediálně podporuje i vítězka televizní soutěže Peče celá země Petra Burianová.
Podrobné informace o hospicové péči Charity ČR i o sbírce najdete na webu. „Na webových stránkách najdou lidé informace o deseti domácích hospicích, které provozuje Charita. Mohou si také vybrat, který konkrétní hospic chtějí svým darem ve sbírce podpořit,“ vysvětlil ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.
Získané peníze využije Diecézní charita Brno k rozvoji hospicové péče. „Každý vedoucí rozhodne o konkrétním účelu. Obecně lze říct, že vždy využijeme finanční příspěvek na nákup zdravotnického materiálu, léčiv či převazového materiálu, který nám umožní zvyšovat kvalitu hospicové péče,“ řekla hlavní koordinátorka kolegia hospicové péče Radka Kuncová.

  • Facebook
  • Twitter