Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Z Karasína je vidět celá Bystřice, ale také Vítochov

/
/
/
548 Zobrazení



Nad obcí Karasín, nedaleko města Bystřice nad Pernštejnem a na dohled od údolní nádrže Vír se nachází 28 metrů vysoká, zděná rozhledna. Na vyhlídkový ochoz rozhledny, který se nachází ve výšce 25 metrů, musíte vystoupat 128 schodů.

Rozhled je díky dobrému umístěný opravdu velký. Doslova jako na dlani můžete vidět celou Bystřici, stejně tak je vidět obec Vítochov, ve které se nachází mezi turisty oblíbený kostelík. Při dobré viditelnosti také uvidíte zříceninu hradu Zubštejn, rozhlednu Horní les a Bybylon. V dálce jsou také patrné Žďárské vrchy, Devět skal, kopec Sýkoř a mimo jiné také Harusův kopec v Novém Městě na Moravě.

U rozhledny je možné zaparkovat na velkém parkovišti a před výstupem se můžete posilnit ve spodní části budovy, kde se nachází občerstvení. Vstupné stojí 20 Kč a procházíte přes automatický otočný turniket. Platit je možné pomocí drobných, ale také platební kartou.

  • Facebook
  • Twitter