Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstava Skutečnosti snů na zámku v Třebíči

/
/
/
879 Zobrazení



Výstavu nazvanou Jan Dočekal – Skutečnosti snů (koláže) hostí od 24. července do 6. září galerie Tympanon na zámku v Třebíči. Představuje se na ní třebíčský rodák vizuální umělec, výtvarný publicista a analytik úhrnného surrealismu.

V roce 2016 jsme ve spolupráci s Amirah Gazel uspořádali v Kostarice surrealistickou výstavu Klíče touhy. Čeští surrealisté měli vynikající účast. Jan Dočekal je podporovatelem sounáležitosti v trvalých přátelstvích. Věnuje se umělecké interakci, vždy dbá, aby vykonával to, co patří do surrealistického společenství. Dočekalův vztah k americkým surrealistickým skupinám a umělcům je velmi pozitivní. Přátelské vazby umožňují, že jeho působivá díla byla vystavena v Chile, v Mexico City v Centru surrealistických studií, nebo nedávno v edici spojených časopisů Triplo a Matérika (Portugalsko a Kostarika), nazvané 22 surrealistických dalekohledů. Librorum aeternum (Knihy navždy), to byl titul Dočekalovy zatím poslední výstavy, konané v Horácké galerii v Novém Městě na Moravě v České republice na podzim 2018.
Leitmotivem expozice byla poezie v plné svobodě, syté moudrostí. Je to poezie v pohybu. Můžeme vést dialogy s černým humorem, s určitými utopiemi a rozpory reality, fragmentace a znovu a znovu paralelní realita, humor a také určitý skepticismus, přiblížil umělecký kolega Alfonso Peña z Kostariky.

Expozice bude zahájena ve čtvrtek 23. července v 17.00 slavnostní vernisáží.

  • Facebook
  • Twitter