Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstava Photograpia Natura až do konce roku v jihlavském muzeu

/
/
/
344 Zobrazení



V závěru listopadu zahájili v Muzeu Vysočiny Jihlava další ročník výstavy Photograpia Natura a vyhlásili výsledky devatenáctého ročníku tradiční fotografické soutěže, tentokrát zaměřeného na lesní motivy.

„Do uzávěrky jsme obdrželi 252 soutěžních fotografií od 41 autorů z 21 obcí a měst z území celé republiky. V pondělí 14. listopadu devítičlenná porota posoudila snímky zařazené do soutěže a přidělila body celkem 35 snímkům. Nejvíce bodů a vítězství v soutěži získala fotografie Zimní les od Františka Štohanzla z Jihlavy. Na druhém místě je snímek Na konci života od Vlasty Böhmové z Luk nad Jihlavou a třetí místo získala Michaela Vinterová z Liberce se snímkem Až do nebe. Zvláštní cenu ředitele Muzea Vysočiny Jihlava získal Leoš Tůma z Jihlavy za snímky Zima na Vysočině a Lesní anděl,“ uvedl kurátor Pavel Bezděčka.

Výstava Photographia Natura 2022 bude v jihlavském muzeu přístupná kvůli plánované rekonstrukci expozic pouze do konce kalendářního roku. Na únor a březen 2023 bude zapůjčena do Horácké galerie v Novém Městě na Moravě a později v roce 2023 i do Muzea Vysočiny Třebíč, kde bude vystavena na třebíčském zámku.


  • Facebook
  • Twitter