Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstava 75 fotograf Antonín Chloupek v jihlavském muzeu

/
/
/
882 Zobrazení



V pátek 15. května začala v prostoru arkád Muzea Vysočiny Jihlava výstava 75 fotograf Antonín Chloupek, která v autorově jubilejním roce představí návštěvníkům jihlavského muzea jeho tvorbu.

Profesionální fotograf Antonín Chloupek letos slaví kulaté životní jubileum – 75 let. Během svého života stiskl spoušť fotoaparátu nespočetněkrát. Na výstavě v prostorách muzejních arkád představí průřez tvorbou tak, jak šla léta a kam směřovaly jeho tvůrčí kroky.

„V roce 1959 jsme dostali s bráchou k Vánocům fotoaparát. Takže se dá říci, že jsem začal fotografovat před šedesáti léty. Opravdové focení však nastalo až o dva roky později na střední škole, kdy jsem se dokonce pustil i do zpracování barevné fotografie. Po vojně jsem pracoval ve filmovém studiu na Barrandově a přišel tak do styku s fotografií na vysoké profesionální úrovni. V roce 1976 jsem se oženil a odešel z Prahy za svojí ženou do Jihlavy. Zde jsem, jako člen družstva Fotografia, založil první dětský barevný ateliér. Ve fotografických službách pracuji i nyní, ale již ve svém soukromém ateliéru v Komenského ulici v Jihlavě,“ říká o sobě Antonín Chloupek.

  • Facebook
  • Twitter