Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vysoká škola v Jihlavě ve svátečním obdarovala seniory z Domova Ždírec

/
/
/
727 Zobrazení



Ve čtvrtek 12. prosince se uskutečnila na Vysoké škole polytechnické Jihlava (VŠPJ) charitativní akce Vánoce na VŠPJ, prostřednictvím které studenti a zaměstnanci školy odarovali klienty Domova Ždírec, který pečuje o seniory.

Z finančních prostředků, se kterými může Domov disponovat, není možné uhradit věci, jako je například výzdoba, a proto se vedení školy a domova dohodlo a že osloví zaměstnance a studenty s žádostí, zda by nezakoupili květinu Pryšec nádherný – vánoční hvězdu.
Domov se stará o 116 klientů a my jsme chtěli obdarovat každého z nich. Kdo chtěl, mohl věnovat i nějakou další vánoční výzdobu, ať už z rodinných zásob, zakoupit, či příp. vyrobit s dětmi. Sešlo se přes 120 vánočních hvězd a několik krabic ozdob pro vyzdobení společenských místností domova.

Ve čtvrtek odpoledne pozvali zástupce Domova Ždírec včetně klientů na VŠPJ, kde jsme pro ně a pro všechny, kteří na půdu vysoké školy dorazili, připravili vánoční punč a cukroví. Všechny přítomné přivítal pan rektor Václav Báča, který poté předal slovo ředitelce Domova Ždírec Martině Matějkové. Následně zazpíval dětský pěvecký sbor Zvoneček a dětský pěvecký sbor ZŠ Křížova Jihlava. Hlavně malí návštěvníci akce se zapojili do tvořivých dílniček, kde si vyrobili dárkovou tašku či nazdobili vlastní vánoční svícen.

  • Facebook
  • Twitter