Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vysoká rychlost na Žďársku a alkohol na Třebíčsku příčinami nedělních havárií

/
/
/
305 Zobrazení



V neděli 17. prosince asistovali policisté z Vysočiny na silnicích regionu u dvou nehod, kde roli hrála velká rychlost a alkohol. Škoda v obou případech dosáhla statisícových hodnot.

Kolem deváté hodiny ráno vyjížděli policisté z dopravního inspektorátu ve Žďáře nad Sázavou k první dopravní nehodě, ke které došlo na silnici I/19 mezi Novým Městem na Moravě a Radňovicemi. „Řidička jedoucí s osobním vozem Hyundai dostala při projíždění zatáčky vlivem nepřiměřené rychlosti smyk, který nezvládla a vyjela mimo komunikaci. Při dopravní nehodě se lehce zranila,“ popsala policejní mluvčí Michaela Lébrová.
Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali, dechovou zkouškou u řidičky vyloučili požití alkoholu. Předběžnou škodu vyčíslili na dvě stě tisíc korun.

Havárie na Žďársku, foto: Policie ČR

Okolo druhé hodiny odpoledne jel řidič vozu Jeep v Mohelně ve směru od Březníku a narazil do zábradlí mostu. „Policisté u devětadvacetiletého řidiče zjistili dechovou zkouškou hodnotu 2,93 promile alkoholu a obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Místo nehody policisté ohledali a zadokumentovali. Škoda, která při nehodě vznikla, byla předběžně vyčíslena na téměř sto tisíc korun. Policisté opilého muže zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ popsala druhou událost policejní mluvčí Jana Kroutilová. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Obě dopravní nehody policisté prověřují.

Úvodní foto: Havárie v Mohelně na Třebíčsku, foto: Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter