Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třiapadesátiletý muž čelí obvinění z vraždy seniora ve Velké Bíteši

/
/
/
772 Zobrazení



Kriminalisté z Vysočiny vyšetřují v současnosti vraždu, k níž došlo ve Velké Bíteši. Ve čtvrtek 14. prosince ráno, přijali policisté na lince tísňového volání 158 oznámení, z něhož vyplývala obava o muže, který byl údajně nekontaktní.

„Oznamovatel vyjádřil obavu o mužovo zdraví a život. Na místo jeho trvalého bydliště vyjeli policisté, kteří si k součinnosti na místo přizvali profesionální hasiče kvůli nutnosti násilného vstupu do uzavřeného bytu. Uvnitř nalezli ležet na posteli muže, který nejevil známky života. Při prvotním ohledání těla policisté pojali podezření, že na mužově smrti mohla mít podíl jiná osoba, proto na místo vyjel výjezd služby kriminální policie a vyšetřování. Podezření policistů se potvrdilo a případ si na místě převzali krajští kriminalisté, kteří jej začali prověřovat pro důvodné podezření z vraždy. Obětí byl dvaasedmdesátiletý muž, který v bytě bydlel. Muž zemřel na následky bodných zranění,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů.

Kriminalisté začali s důkladným ohledáváním místa činu, jejího okolí a ve spolupráci s kolegy z pořádkové policie také s dalším šetřením, které by mohlo vést k rychlému vypátrání pachatele. To se kriminalistům ještě tentýž den povedlo. Zadrželi třiapadesátiletého muže, kterého důvodně podezřívali ze spáchání vraždy staršího muže. „Vyšetřovateli se podařilo shromáždit dostatek důkazů, aby mohl v pátek zahájit jeho trestní stíhání. Muže jsme obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k vypracování návrhu na jeho vazební stíhání. Státní zástupce podnět akceptoval a návrh na vazební stíhání putoval na okresní soud ve Žďáru nad Sázavou. V sobotu v odpoledních hodinách soud poslal muže do vazby,“ dodal Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné kriminality krajského ředitelství policie.

Pachatel se podle informací policistů s obětí znal a k činu se pod tíhou shromážděných důkazů doznal. „Jde osobu, která byla v minulosti odsouzená za drobnou majetkovou trestnou činnost. Kriminalistům se podařilo zajistit vražednou zbraň, jednalo se o kuchyňský nůž. Motivem činu měly být osobní spory mezi obětí a pachatelem. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody v trvání deseti až osmnácti let. V letošním roce se jedná na Vysočině o třetí případ, který krajští kriminalisté vyšetřují jako vraždu,“ uzavřela Dana Čírtková.l

  • Facebook
  • Twitter