Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vysočina zažila černý pátek



Tři týdny po pátku třináctého zažila Vysočina den plný nešťastných událostí. Vše v pátek 4. prosince začalo nepříznivým počasím, kdy hasiči museli zasahovat u popadaných stromů, a několik řidičů také bouralo. V Novém Veselí hořela restaurace, později se při požáru bytu v Jihlavě zranila žena a nakonec u Puklic na Na Jihlavsku havaroval autobus s dětmi.

Od půlnoci v pátek 4. prosince zasahovali hasiči na Vysočině u dvanácti událostí. „Hasiči museli odstraňovat hasiči padlé stromy například u Stáje, Opatova, Bobrové nebo Arnolce,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Požár restaurace v Novém Veselí způsobil 2,5milonovou škodu

V noci, necelou půl hodinu po půlnoci začala hořet restaurace v Novém Veselí na Žďársku. Na místě zasahovalo šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů a byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Při požáru ani samotném zásahu se naštěstí nikdo nezranil. Jen majetková škoda se vyšplhala na 2,5 milionu korun. „V době příjezdu hasičů na místo události byla střecha restaurace v plamenech. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Dostat požár pod kontrolu se zasahujícím jednotkám podařilo po půl třetí ráno. Hasiči následně rozebrali požárem zasažené konstrukce objektu a dohasili jednotlivá ohniska hoření,“ upřesnila Petra Musilová s tím, že příčinu vzniku požáru vyšetřují.

Ke druhému rozsáhlejšímu požáru, při kterém se zranila žena, vyjížděli hasiči po půl jedné odpoledne do bytu v domě v ulici Karoliny Světlé v Jihlavě. Nakonec zjistili, že v bytě hořelo už den předtím, ve večerních hodinách. „V té době se v bytě nacházela žena. Požár se zřejmě pokoušela sama uhasit. Následně se nadýchala jedovatých zplodin hoření a zůstala bezvládně ležet na podlaze v bytě. Požár, který poškodil vybavení bytu, se sám uhasil. Dnes projevili sousedé obavu o ženin život. Na místo vyjeli jak hasiči, tak také zdravotníci a policisté,“ uvedla na pravou míru Petra Musilová s tím, že požár způsobil 900tisícovou škodu. Příčinu hasiči šetří, ale vypadá to na nedbalost.

  • Facebook
  • Twitter