Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vysočina volebním republikovým premiantem z hlediska účasti

/
/
/
1091 Zobrazení



Kraj Vysočina se stal z hlediska volební účasti premiantem v rámci celé republiky, během pátku 8. a soboty 9. října přišlo k volbám téměř 69 procent voličů, kteří rozhodli o tom, že se koalice Spolu stala vítězem nejen na Vysočině, ale také přispěli k jeho prvenství v celé zemi.

Pětiprocentní hranici na Vysočině překročila ČSSD (6,55), její zástupci ale v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR nezasednou, přestože jejich výsledek byl v regionu nejlepší z celé republiky. Stejně jako kandidáti hnutí Přísaha (5,23). Ve sněmovně nezasednou ani kandidáti KSČM, která ani na Vysočině pětiprocentní hranici nepřekročila (4,67).
Pořadí parlamentních stran na Vysočině kopíruje celostátní výsledek.
První skončila koalice Spolu s nadprůměrným výsledkem 28,00 procenty, druhé skončilo ANO s 26,73 procenty, třetí skončila koalice Pirátů a STAN s 13,51 procenty a čtvrtá SPD s 8,92 procenty.
Celkem se na Vysočině zúčastnilo 277 194 voličů ve 1139 okrscích, volební účast 68,93 procent, což je nejvíc v České republice.

Více informací na: www.volby.cz.

  • Facebook
  • Twitter