Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Trash hero bude uklízet vlakové nádraží v Jihlavě, můžete se přidat

/
/
/
779 Zobrazení



Společenství dobrovolníků Trash hero, celosvětové organizace, která se snaží o zmírnění dopadu plastového znečistění na planetě, v čele se zakladatelkami české pobočky Evou Kašpárkovou a Monikou Trojanovou pořádají o tomto víkendu v Jihlavě své první celorepublikové setkání všech 15 českých základen. Při té příležitosti bude spolek v neděli mezi 9.00 a 11.00 uklízet na hlavním vlakové nádraží v Jihlavě a uvítá pomoc dalších lidí.

„Našimi členy a pomocníky jsou lidé napříč věkem i profesemi od vysokoškoláků přes rodiny s dětmi až po lidi starší věkové kategorie. V Jihlavě zatím pobočka není, ale na úklid se nám přihlásilo přes facebook i několik místních, takže doufáme, že v Jihlavě třeba naše další základna časem vznikne,“ řekla Eva Kašpárková.

Při této příležitosti zástupkyně Trash hero přivítala ve své kanceláři také primátorka Jihlavy Karolína Koubová. „Město samozřejmě tuto aktivitu vítá a podporuje. Je to příklad společenské zodpovědnosti pro ostatní. Věřím, že základna podobně smýšlejících lidí může vzniknout i v Jihlavě a byli bychom za to rádi. Myslím, že je na to ta správná doba,“ řekla během setkání se primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

A jak sdružení funguje? „Najdeme si místo, které chceme uklidit, vyfotíme ho a oslovíme vlastníka nebo městkou část, s nimiž se domluvíme na pytlech nebo kontejneru a pak všechno komunikujeme přes sociální sítě,“ popsala činnost Monika Trojanová, jejíž partner se podílel na založení celosvětové pobočky Trash hero v Thajsku. Komunita organizuje také společné úklidové výlety například do Českého ráje nebo na Karlštejn a navštěvují také například spalovny.

  • Facebook
  • Twitter