Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vyrazte na lyže k Českému mlýnu v Jihlavě a podpořte areál

/
/
/
751 Zobrazení



Počasí zatím moc nepřeje lyžařům na Vysoké nebo na Hojkově, spolek Lyžařské Jihlavsko chce proto rozšířit okruh u řeky v centru Jihlavy. Hledá komerční partnery a už ve čtvrtek večer začal s výrobou dalšího technického sněhu v areálu Český mlýn.

Okruh s technickým sněhem v jihlavském volnočasovém areálu Český mlýn má nyní 660 metrů, ale mohl by se rozšířit až na dvojnásobek. „Vzhledem k tomu, že se okruh těší obrovskému zájmu lyžařů, rádi bychom realizovali v nejbližších dnech jeho rozšíření směrem k mostu dálničního přivaděče,“ uvedl Martin Kratochvíl ze spolku Lyžařské Jihlavsko s tím, že by se tím získalo nejen prodloužení okruhu, ale i další rovinatý úsek vhodný pro děti, začátečníky a klasický styl. Rozšíření by bylo realizováno nejenom za podpory města Jihlavy, které zatím celý projekt financovalo. Na kofinancování dalších nákladů na elektrickou energii hledá teď Lyžařské Jihlavsko partnery také v komerčním sektoru a to formou sponzorského daru či reklamního plnění. Na prodloužení běžkařské trati potřebuje získat ještě několik desítek tisíc korun. „Výzva je velice aktuální, s přípravami zasněžování jsme začali ve čtvrtek 20. ledna večer s ohledem na nacházející předpovídané mrazy. Pro plánování doby a intenzity nového zasněžování bychom potřebovali alespoň předběžný příslib takovéto podpory,“ doplnil Martin Kratochvíl.

Kontakt na spolek Lyžařské Jihlavsko včetně čísla účtu a telefonních čísel nebo e-mailů jeho představitelů najdete zde: https://lyzarskejihlavsko.cz/about

  • Facebook
  • Twitter