Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vodní ráj v Jihlavě je od poslední květnové soboty v provozu

/
/
/
1301 Zobrazení



Pokud už se nemůžete dočkat vodních radovánek a netrpělivě vyhlížíte sluníčko a teploty kolem 30 °C, čekání si můžete zkrátit v aquacentrech nebo krytých bazénech. Vodní ráj v Jihlavě se otevřel už v sobotu 30. května a otevřené jsou také Městské lázně v Novém Městě na Moravě nebo Aquapark Laguna v Třebíči, stejně jako bazén ve Žďáru nad Sázavou.

Vodní ráj každoroční technologickou odstávku provedl během zpřísněných opatření v rámci pandemie koronaviru. Bazén E. Rošického v Jihlavě se ale otevře až na podzim. S červnem tu začne plánovaná rekonstrukce vzduchotechniky.

Vodní ráj a jeho vnitřní část je otevřená v obvyklé provozní době od 10.00 do 21.00 hodin. Venkovní část Vodního ráje bude připravena k provozu od soboty 6. června od 10.00 do 20.00 hodin podle aktuálního vývoje počasí.

Voda z bazénu na ZŠ Demlova byla kvůli dlouhé odstávce spojené s pandemií koronaviru vypuštěna a už se nevyplatí bazén na jeden měsíc napouštět. Většinu provozního času navíc tvoří výuka žáků blízké školy, která však kvůli bezpečnostním opatřením nesmí v bazénech probíhat. Další sezonu bazén Demlova zahájí až v září.

Stejně tak plavecký a výukový bazén E. Rošického otevřou Služby města Jihlavy (SMJ) až příští sezonu, tedy na podzim. „Důvodem je posunutí termínu plánované rekonstrukce vzduchotechniky v celém objektu na 1. června,“ uvedl Martin Málek, mluvčí SMJ, které oba zmíněné bazény v Jihlavě provozují.

Tělocvičny v areálu bazénu E. Rošického jsou přístupné již od 12. května, sauna zůstane v provozu od 26. května do 28. června, a to v normální provozní době, ovšem s omezenou kapacitou na polovinu a se stanovenými hygienicko-bezpečnostními opatřeními.

Větší hromadné akce se z důvodu omezené kapacity koupališť v létě neuskuteční. Vodní ráj se přesto chystá k uskutečnění několika akcí v rámci Beachvolejbalového léta. Mezi nimi je například:

Od 20. do 21. června Celostátní Český pohár juniorek,
od 27. do 28. června Water paradice cup,
od 13. do 17. července Sportovní příměstský tábor,
od 17. do 19. července Český pohár žen,
16. srpna Open mix Sunday cup a
5. září Turnaj losovaných mixů.

  • Facebook
  • Twitter