Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vlastníci lesů z Vysočiny žádají stát o pomoc při likvidaci kůrovcové kalamity

/
/
/
904 Zobrazení



Republikový výbor Sdružení vlastníků obecních a soukromých lesů (SVOL) vyzval počátkem října vlastníky lesů, aby podepsali petici, která se obrací na vládu ČR a na parlament s žádostí o pomoc při překonání kůrovcové kalamity.
„Bez úspěchu této petice nebude možno vyprovokovat politiky ke krokům, které zabrání kolapsu nestátních vlastníků lesů. Odhady kůrovcové kalamity na Vysočině pro rok 2019 hovoří o 5 až 6 milionech m³ kůrovcového dříví, to je objem, který nelze prodat. Bez pomoci státu nepřežijí společnosti založené na správu lesů příští rok a drobní vlastníci utrpí velkou finanční ztrátu. Je tedy v našem nejvlastnějším zájmu petici dovést ke zdárnému konci,“ vyzývá Jiří Svoboda, ředitel Lesního družstva obcí Přibyslav. Podle jeho slov není mnoho času, je třeba konat rychle, protože konec října je tím nejzazším termínem pro předání petice.

Na řadě míst Vysočiny lze podepisovat petici na místních radnicích. Například v Jámách na Žďársku umožnili zájemcům petici podepisovat ve vchodu do kulturního domu celodenně 24 hodin denně do středy 24. října.

  • Facebook
  • Twitter