Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vláda zrušila v noci parkování zdarma na placených místech, Vysočina se vrací k normálu

/
/
/
1207 Zobrazení



Od úterý 28. dubna mohou města a obce znovu zavést poplatky na placených parkovištích a řidiči nemohou volně parkovat ve vyhrazených zónách. Na Vysočině zavedla znovu do provozu parkovací automaty například Jihlava. a Havlíčkův Brod

„Pěší zóny už nebudou celý den vypadat jako přeplněné parkoviště a na placených parkovištích v centru bychom zase měli najít místo, protože ho řidiči nebudou využívat k bezplatnému celodennímu odstavení svého auta,“ uvedl Radovan Daněk, mluvčí města Jihlavy.

Řada měst a obcí včetně Jihlavy se kvůli bezplatnému a mnohdy živelnému parkování potýkala s dopravními komplikacemi. „Také Rada České parkovací asociace proto vydala usnesení, kterým apelovala na vládu České republiky, aby nyní při postupném rozvolňování nezbytných omezení v rámci nouzového stavu předala pravomoc případného přerušení fungování místní regulace parkování a zón placeného stání samotným obcím,“ dodal Jaroslav Vymazal (ODS), radní Jihlavy pro oblast dopravy. Podle jeho slov se nyní v Jihlavě povede také diskuze o postupném náběhu na normální provoz městské hromadné dopravy.

Vláda zrušila zóny placeného parkování 16. března, postupně termín jejich znovuzavedení prodlužovala, až rozhodla, že znovu začnou fungovat na konci nouzového stavu. Nakonec včera své rozhodnutí zrušila. „Vláda usnesení zrušuje s účinností od 28. dubna od 00.00,“ stojí v pondělním rozhodnutí.
„Vláda tím de facto zpoplatnila parkování ve městech a obcích bez ohledu na dobu trvání nouzového stavu, o kterém má v úterý jednat Poslanecká sněmovna,“ říká Radovan Daněk s tím, že tak mohou města a obce začít vracet parkování na svém území do původního režimu.

Platit se znovu bude také v Havlíčkově Brodě
Také havlíčkobrodská radnice se vrací k normálnímu provozu na placených parkovištích s tím, že první den by měla ještě městská policie neplatící na povinnost upozorňovat. V dalších dnech ale už řidiči musí opět počítat s tím, že za neuhrazené parkovné přijde postih. Řada z nich si totiž zvykla parkovat v centru města v době zrušení plateb po celý den.

  • Facebook
  • Twitter