Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vítězný úvod českých stolních tenistů v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2023

/
/
/
423 Zobrazení



Bez větších problémů vstoupili čeští reprezentanti ve stolním tenisu do kvalifikačních bojů o postup na mistrovství Evropy družstev 2023. Svěřenci trenéra Josefa Plachého zvítězili v úvodním kole skupiny A5 nad oslabenou Itálií hladce 3:0.

Zatímco český reprezentační výběr v havlíčkobrodské Kulturním domě Ostrov nastoupil v nejsilnějším možném složení, italská squadra azzura postrádala své nejlepší hráče Niagola Stoyanova, Mihaie Bobocicu či Leonarda Muttiho (všichni ve stejné době hrají se svými kluby Evropský pohár…).

Čeští stolní tenisté tak v souboji s mladým týmem Itálie s přehledem splnili roli favorita. Úvodní bod domácího výběru obstaral zkušený Lubomír Jančařík, jenž si hladce ve třech setech poradil s Johnem Oyebodem. Podstatně více práce měl ve druhé dvouhře Tomáš Polanský. Jeho soupeř Jordy Piccolin měl na konci čtvrté sady mečboly, český reprezentant je ale dokázal odvrátit a v dramatické koncovce důležité dějství zápasu nakonec ovládl. V rozhodující sadě již Tomáš Polanský na stole dominoval. Vítězství českého týmu zpečetil domácí Pavel Širuček. Hráč mistrovského HB Ostrov sice v partii s Tommasem Giovannettim ztratil úvodní set, ale ve zbytku třetí dvouhry večera devatenáctiletého italského mladíka jasně přehrál.

Třetím účastníkem skupiny A5 je Slovensko, které vstoupí do kvalifikačních bojů 26. října v Miláně zápasem s Itálií. Utkání 2. kola mezi Slovenskem a Českou republikou bylo kvůli startu Wang Yanga na WTT Champions Macao 2022 odložen na náhradní termín.

KVALIFIKACE MISTROVSTVÍ EVROPY DRUŽSTEV 2023

Muži – skupina A5

1. kolo

Česká republika – Itálie 3:0
Lubomír JANČAŘÍK – John Oyebode 3:0 (5, 6, 7), Tomáš POLANSKÝ – Jordy Piccolin 3:2 (4, -6, -8, 11, 5), Pavel ŠIRUČEK – Tommaso Giovannetti 3:1 (-5, 6, 9, 5).

Titulní foto: facebook ČAST

  • Facebook
  • Twitter