Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Více než sedm desítek spisovatelů míří do Havlíčkova Brodu

/
/
/
743 Zobrazení



V pátek 11. a v sobotu 12. října se v Kulturním domě Ostrov v Havlíčkově Brodě bude konat 29. Podzimní knižní veletrh. Vystavovatelé se stále hlásí. V úterý 1. října bylo přihlášených celkem 170 vystavovatelů a zbývá jedno poslední volné tržní místo.

„Stále přibývá i autorů, kteří vystoupí v doprovodném programu veletrhu. K dnešnímu dni jich je 71, ale několik zajímavých jmen má účast ještě potvrdit,“ uvedla Markéta Hejkalová, ředitele veletrhu.

Motto veletrhu Zločiny a tresty odkazuje k tématu vin a odpuštění v historii i v mezilidských vztazích a také k detektivní literatuře. Polský autor kriminálních románů Zygmunt Miloszewski účast na poslední chvíli bohužel zrušil, ale nakladatelství Host připravilo proto návštěvníky veletrhu náhradu více než adekvátní: Petra Dvořáková, která loni vzbudila pozornost románem Dědina, představí svůj nový román Chirurg. Pozoruhodný slovenský spisovatel Pavol Rankov představí skvělou knihu Legenda o jazyku, v níž se prolínají hrůzy normalizační doby s legendou o Janu Nepomuckém. Ze Slovenska přijede ještě jeden autor, Jozef Banáš.
Na veletrhu se představí mnoho mladších českých autorek a autorů – možná dosud ne tak známých, ale o to zajímavějších: Ondřej Buddeus, Lidmila Kábrtová, Martin Jun, Karel Osoha, Ondřej Kavalír, Petr Bobek, Dora Kaprálová, Tomáš Crlík, Eva Tvrdá, Jiří Lojín, Štěpánka Saadouni, Milan Sochora, Lenka Šíková a Jan Marek Šík, Danka Šárková, Michal Vrba, Viktorie Hanišová, Kristýna Freiová a mnoho dalších.
Ani letos ovšem nebudou chybět známí a oblíbení hosté veletrhu: Martin Hilský, Jiří Grygar, Arnošt Vašíček, Václav Větvička, Michal Viewegh, Aleš Palán, Irena Dousková a další.


Veletrh bude otevřen v pátek 11. října od 10.00 do 19.00 a v sobotu 12. října od 9.00 do 17.00.

Všechny další informace jsou na stránkách www.hejkal.cz.

  • Facebook
  • Twitter