Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vepříkov usiluje o vítězství v soutěži Vesnice roku 2018

/
/
/
1881 Zobrazení



Komise hodnotící finalisty soutěže Vesnice roku 2018 jezdí po vesnicích od neděle 2. září do soboty 8. září 2018. V úterý 4. září se objevila komise ve Vepříkově, vítězi Vesnice Kraje Vysočina 2018.

Komisi přivítal před obecním úřadem starosta Vepříkova Petr Bárta a členové zastupitelstva. V budově obecního úřadu je místní knihovna, místnost pro vítání občánků a výstava fotografií. Pak následovala prohlídka místní rarity Stodoly krásných krámů. Komise svým zápisem vyjádřila obdiv k tomuto muzeu do kroniky. Následovala návštěva místního kulturního domu ve kterém je instalovaná výstava dobových fotografií a kronik. Místní ženy předvedly tanec. Vepříkov pak představil starosta Petr Bárta a členové hodnotící komise mu položili několik otázek. Po ukázce domácí zabijačky si mohli zájemci vyzkoušet výrobu jitrnic. Po exkurzi v místní hasičské zbrojnici následovalo seznámení s obcí.

Exponáty ve Stodole krásných krámů

Komise měla vyhrazený čas v délce čtyř hodin, aby se seznámila s životem lidí ve Vepříkově. Pro usnadnění prohlídky obce posloužil koňský povoz Jiřího Karlíka, který dovezl komisi i k čističce odpadních vod. U kapličky byla vánoční atmosféra a zpívaly se vánoční koledy, podávala se vánočka a smažené porce kapra. Došlo i na kácení májky. Na hřišti Sboru dobrovolných hasičů si zase mohli zkusit discgolf a prohlédnout si ukázky místních spolků. Na hrázi rybníka byl k vidění vodník, kterého se lekl i místní pošťák a s kolem skončil v rybníku. Vepříkovské děti zahrály zmodernizovanou pohádku O perníkové chaloupce.
Jak se říká, zazvonil zvonec a pohádky je konec, tak byl konec i prohlídky. Po obědě odjela hodnotící komise do další obce. Tou byla Pustá Kamenice, vítěz Pardubického kraje. Komu je obec Vepříkov sympatická může ji dát hlas v soutěži Cena veřejnosti do 14. září do 20.00 na webu Vesnice roku. Vítěz kategorie Cena veřejnosti a celostátní výsledky soutěže Vesnice roku 2018 budou vyhlášeny 15. září na Jarmarku venkova v Luhačovicích.

  • Facebook
  • Twitter