Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Memoriál v Chotěboři po roce opět bude: do muzikantského nebe odešel další z Mrkvičků

/
/
/
1162 Zobrazení



Po roce odmlky se opět v Chotěboři uskuteční Memoriál Jardy Mrkvičky. Tentokrát však s pozměněným názvem. Obnovení této benefiční akce totiž provázela smutná událost: do muzikantského nebe vloni nečekaně odešel i další z bratrů Mrkvičků, Karel.

Memoriál Jarka a Karla – tak zní nový název akce – se uskuteční 15. září v chotěbořské sokolovně od 19.30.
„Jubilejním desátým ročníkem v roce 2016 měl Memoriál skončit. Nikdo však netušil, co se o rok později stane,“ smutně podotkl za pořadatele Zbyněk Mrkvička, který se organizace celé akce za pomoci široké rodiny znovu ujme.
Karel Mrkvička, člen legendárních Taxmenů, zemřel 22. července loňského roku na podiu přímo při vystoupení kapely. Taxmeni se účastnili festivalu Countryfest Bohunice ve slovenských Jaslovských Bohunicích. Stihli odehrát pouze několik písní, když se najednou Karel zhroutil k zemi. I když přivolaní záchranáři muzikanta ihned resuscitovali, oživit se jej už nepodařilo. Koncert skupina už pochopitelně nedohrála a skončil i celý festival.
Památku obou bratrů si letos přijdou uctít kapely Fuga, Family Trio + hosté, Mrkev Band, New Titan a Liquid Face. Původně se akce měla zúčastnit i skupina Taxmeni, z technických důvodů však nakonec nevystoupí. Naproti tomu ale překvapením večera rozhodně bude Family Trio.

  • Facebook
  • Twitter