Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Velké finále: nedělní rozhodující barážový duel proti Karviné

/
/
/
709 Zobrazení



FC Vysočina Jihlava v neděli 2. června od 18.30 nastoupí do utkání, jehož význam a náboj nemá z hlediska historie fotbalu na Vysočině obdoby. Na jihlavském stadionu svede rozhodující bitvu o postup do první ligy proti Karviné.

V neděli se na jihlavském trávníku představí soupeř, kterému má FC Vysočina rozhodně co vracet! A to nejen z hlediska nevydařeného výkonu trojice rozhodčích v úterním úvodním utkání baráže. Byla to totiž právě Karviná, která FC Vysočina před rokem v přímém souboji poslala po šesti letech mezi českou elitou o patro níže, když o sestupu rozhodla bilance vzájemných utkání. Pamětníci nemohou zapomenout na brutální a úmyslný faul karvinského hráče, kterým byl na podzim 1994 takřka na rok vyřazen ze hry obránce třetiligového FC PSJ Libor Pospíchal. Nezapomenutelné bylo i dění v rámci klíčového utkání nejvyšší dorostenecké soutěže v červnu 2017 na karvinském hřišti. Od začátku to byl boj proti větrným mlýnům, a i když naši kluci bojovali s vypětím všech sil, naději na záchranu jim sebral nařízený pokutový kop v 92. minutě. Ostatně, udělejte si na něj názor sami, už se mu podivovalo takřka 120 tisíc lidí.

Pifku má Jihlava nejen na Karvinou, ale i na karvinského trenéra Františka Straku. Připomeňme 13. květen 2006, kdy se na Letné odehrál nejen v očích jihlavských fanoušků prazvláštní zápas. Plzeň zde musela zvítězit, aby se v I. lize zachránila na úkor FC Vysočina. Stalo se a tehdejší plzeňský trenér Straka ještě dlouho po utkání děkoval sparťanským divákům. Na tuto událost před lety vzpomenul článek na iDNES.cz.

Odveta to však bude nesmírně těžká. Karviná disponuje kvalitním a ostříleným kádrem. Celou sezonu čerpala cenné herní zkušenosti z náročných bojů v první lize, kde v základní části dokázala vybojovat 29 bodů. Namátkou připomínáme výhry na Spartě, s Jabloncem, Baníkem, Zlínem či Libercem nebo remízy v Ostravě a v Mladé Boleslavi. Ke kýženému postupovému zázraku povede jedině obětavý výkon na samé hranici možností fotbalistů FC Vysočina.

  • Facebook
  • Twitter