Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ve vozidle se tísnilo 33 migrantů



Třiatřicetiletý Bělorus skončil v závěru posledního zářijového týdne ve vazbě, kam ho poslal okresní soud ve Žďáře nad Sázavou. Cizinec převážel v dodávce 33 migrantů, z toho jednu ženu a tři děti. V přepravním prostoru se všichni tísnili v hrozivých a nelidských podmínkách. Policisté je objevili v úterý 26. září odpoledne na 145. km D1 ve směru na Prahu.

Vozidlo ke kontrole zastavili policisté z mobilní jednotky Ředitelství služby cizinecké policie. Všechny migranty policisté zajistili a převezli je na pracoviště odboru cizinecké policie v Jihlavě. „Vzhledem k tomu, že tyto osoby neměly u sebe žádné doklady, které by je opravňovaly k pobytu na území České republiky, po provedení nezbytných identifikačních úkonů, převzali výjezdní příkazy, které jim ukládají opustit do sedmi dnů území České republiky. Postupně byli poté propouštěni na svobodu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Řidiče vozidla policisté se souhlasem státního zástupce  zadrželi jako osobu podezřelou ze spáchání trestného činu a eskortovali ho do policejní cely. „Muž čelí obvinění z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice,“ informovala dále Dana Čírtková. Vzhledem k počtu přepravovaných osob, které se v nákladovém prostoru tísnily v doslova nelidských podmínkách, je tento skutek posuzován přísněji a převaděči hrozí až osm let za mřížemi.

Foto: Policie ČR, Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

  • Facebook
  • Twitter