Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nesa s Osobní asistencí představily své služby veřejnosti

/
/
/
287 Zobrazení



Denní stacionář Nesa otevřel dveře veřejnosti u příležitosti svátku svatého Vincence z Pauly, patrona charitní práce. Ve středu 27. září bylo možné navštívit velkomeziříčské zařízení Oblastní charity Žďár nad Sázavou, prohlédnout si prostory a zázemí, ve kterém stacionář působí. Zároveň své služby představila Osobní asistence, která sídlí na stejné adrese Čechova 1660/30 Velké Meziříčí.

Vedoucí velkomeziříčské Nesy Alena Poulová považuje Den otevřených dveří za příležitost veřejnost blíže seznámit se službami denního stacionáře. „Představujeme nabízené služby i aktivity a snažíme se příchozím přiblížit běžný život lidí s postižením,” řekla Alena Poulová.

První přišli studenti Gymnázia Velké Meziříčí. Pro ně byl připraven dvouhodinový program. Později navštívili Nesu a Osobní asistenci žáci místních základních škol a příchozí z řad veřejnosti. „Všichni měli možnost si na vlastní kůži vyzkoušet například vodní lůžko ve snoezelenu, zvedací zařízení pro uživatele s omezenou pohyblivostí a další speciální vybavení používané v Nese,“ uvedla vedoucí zařízení Alena Poulová. Na Den otevřených dveří Nesy a Osobní asistenci zavítalo celkem 140 osob.

Krásné počasí vybízelo i k pobytu na terase a zahradě, kde byla připravena výstava fotografií Richarda Boudy Charita v symbolech. Série černobílých snímků představuje široký záběr pomoci, kterou Charita každodenně lidem přináší.

Denní stacionář Nesa poskytuje služby lidem s postižením z Velkého Meziříčí a okolí. Podporuje rozvoj člověka s postižením, jeho začlenění do společnosti, a také rodinu, ve které žije.

Osobní asistence je terénní službou žďárské Charity pro děti, dospělé a seniory s postižením nebo dlouhodobým onemocněním. Posláním služby je zajistit těmto lidem podporu při naplňování jejich potřeb v jejich přirozeném prostředí, aby mohli žít běžným způsobem života.

Den Charity, který připadá na 27. září, je každoročně oslavou svátku svatého Vincence z Pauly. Společně s Nesou a Osobní asistencí při této příležitosti otevřel své dveře veřejnosti také denní stacionář Rosa v Bystřici nad Pernštejnem.

Oblastní charita Žďár nad Sázavou
Třicet let pomoci lidem
Oblastní charita Žďár nad Sázavou je nestátní nezisková organizace, která spadá pod Diecézní charitu Brno. Lidem na Žďársku poskytuje 18 služeb v sociální, zdravotní, prorodinné, preventivní a dalších oblastech. První služba byla založená v roce 1993. S ročním počtem víc než deseti tisíce obsloužených klientů a uživatelů je největším a nejkomplexnějším poskytovatelem služeb svého druhu v okrese Žďár nad Sázavou. Jedná se o stabilní a pružnou organizaci, která se soustředí na profesionální, kvalitní a empatický přístup k lidem. Oblastní charita Žďár nad Sázavou je zařazená do sítě sociálních služeb Kraje Vysočina.

Charita v číslech
Oblastní charita Žďár nad Sázavou
18 služeb
10 000 klientů a uživatelů
2 600 dobrovolníků
200 pracovníků

  • Facebook
  • Twitter