Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ve čtvrtek ráno hořel sklad elektroodpadu v Hruškových Dvorech v Jihlavě

/
/
/
656 Zobrazení



Po jedné hodině v noci na čtvrtek 31. srpna vyjeli hasiči k požáru elektroodpadu v areálu společnosti sídlící v Hruškových Dvorech v Jihlavě. Požár se jim podařilo kolem druhé hodiny lokalizovat. 

„V současné době na místě probíhá dohašování. Na měření škodlivin v ovzduší byla povolána laboratoř Tišnov. O situaci byli nebo budou prostřednictvím místních rozhlasů informováni obyvatelé Jihlavy a okolních obcí (Velký Beranov, Dobronín, Střítež, Polná). Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil,“ uvedla Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.
Hasiči nyní vyváží pomocí čelních nakladačů z požárem zasažené kóje elektroodpad na volné prostranství, kde ho dohašují. Pro zvýšení efektivity zásahu použili pěnu. „Na přilehlé vodní toky jsme instalovali sorpční hady. O situaci byli nebo budou informováni i obyvatelé obcí Měšín, Ždírec a Věžnička. Na místě stále zasahuje pět jednotek hasičů,“ dodala Petra Musilová.
Po deváté hodině dopoledne hasiči zásah na místě události ukončili. Při požáru ani samotném zásahu se podle informací Petry Musilové nikdo nezranil. Majetkovou škodu hasiči vyčíslili na milion korun.

  • Facebook
  • Twitter