Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Divadlo DIOD v Jihlavě vstupuje do nové sezóny s tématem identity

/
/
/
416 Zobrazení



Divadlo DIOD v Jihlavě uvede první titul letošní divadelní sezony ve čtvrtek 7. září v 18.00 ve spolupráci s festivalem Mahler Jihlava – Hudba tisíců. Monodrama Piš mi. Tvoje Alma je inspirováno životem neteře Gustava Mahlera a skvělé houslistky Almy Rosé.

Tato výjimečná hudebnice je úzce spjata s Jihlavou, z níž pocházela její maminka. Alma, pro níž byla hudba vším, zahynula v Osvětimi v pouhých 38 letech. Autorem inscenace je jihlavský rodák Zdeněk Geist, režie se ujal David Kříž. Do hlavní role byla obsazena taktéž jihlavská rodačka – herečka Zuzana Truplová. Představení svojí hudbou doprovodí Graffovo kvarteto.

DIOD už tradičně hostí také ozvěny festivalu nového divadla Malá inventura. Letos v jejím rámci uvede dvě večerní a jedno dětské představení. V pátek 22. září v 19.30 zahájí představením Studia Hrdinů – Měsíční kámen. „Příběh chlapce, který nikdy nebyl“ je sondou do vnitřního světa osamělého anti-hrdiny. V hlavních rolích se představí Jan Cina a Tereza Hoffová. Druhým představením bude v sobotu 23. září v 19.30 inscenace souboru Musaši Entertainment Company s názvem Grunt: Kronika lidové krutosti. Hlavním tématem je fenomén tzv. druhého bydlení, který nahradil původní baráčníky a chalupníky. Něco z jejich dědictví ale ve vymrzlých zdech zůstalo. Jako poslední uvede v neděli 24. září v 15.00 a 17.00 představení téhož souboru s názvem Fabula Sylvestris. Jedná se o nonverbální loutkovou pohádku o vynalézavosti, píli, lásce k přírodě a domovu.

Více informací k programu najdete na webu www.diod.cz.

Úvodní foto: Zuzana Truplová ve hře Piš mi. Tvoje Alma, archiv DIOD

  • Facebook
  • Twitter