Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Václav Hudeček se postará o víkend plný hudby v Moravských Budějovicích

/
/
/
930 Zobrazení



Ve dnech 17. až 19. srpna se na mezinárodním hudebním festivalu Václav Hudeček a jeho hosté v Moravských Budějovicích opět představí špičky současné vážné hudební scény. Už po jedenácté připravili organizátoři v tomto krásném městě přehlídku nádherné hudby. Navštívit můžete dva večerní koncerty v pátek a v neděli na zámeckém nádvoří a v sobotu odpoledne můžete obdivovat krásy kostela sv. Jiljí při tónu varhan.

V rámci festivalu bude probíhat výstava s názvem 1968. Výstava o invazi. Fotografická výstava připomínající sovětskou invazi v Moravských Budějovicích a Jemnici bude ke zhlédnutí od 14. do 26. srpna v průjezdu moravskobudějovického muzea denně od 9.00 do 17.00, kromě pondělí.

Pocta české filmové hudbě, tak se jmenuje první koncert, který zazní v pátek 17. srpna ve 20.30. Na letošních festivalových prknech na zámeckém nádvoří společně s Václavem Hudečkem vystoupí Plzenská filharmonie, kterou bude dirigovat skvělý Jan Kucera. Zazní libý soprán Barbory Rerichové, která je laureátkou a držitelkou mnoha prvních cen na tuzemských i mezinárodních soutěžích.
Sobotní odpoledne nám v 17.00 v kostele sv. Jiljí zpříjemní profesor Akademie múzických umění v Praze Jan Hora, český varhaník a hudební pedagog, který vyrostl v Moravských Budějovicích. Bude na co se těšit. Jan Hora má rozsáhlý a stylově všestranný repertoár, který začíná barokní a rokokovou hudbou, hraje však také romantickou literaturu i autory 20. století. Název Sobotní odpoledne s královským nástrojem trefně vystihuje atmosféru koncertu.

Festival uzavře v neděli 19. srpna ve 20.30 koncert Návrat do starých zlatých časů na zámeckém nádvoří. Tento koncert je speciálně sestaven ke 100. výročí založení Československé republiky. Vystoupí na něm Filharmonie Hradec Králové, kterou bude dirigovat Budapešťský rodák a dirigent, jež studoval i hru na klavír, István Dénes. Svůj opojný mezzosoprán představí Ester Pavlu, krásná česká umělkyně, která se narodila v Praze a nyní vystupuje v divadle J. K. Tyla v Plzni. Dokonalost závěrečného koncertu doplní tenor Richard Samek, rodák z Třebíče, který pravidelně vystupuje na významných mezinárodních hudebních festivalech.

Foto: Festival Václav Hudeček a jeho hosté

  • Facebook
  • Twitter