Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V úterý zahájí v Jihlavě hned tři výstavy

/
/
/
383 Zobrazení



Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě pořádá v úterý 15. listopadu od 17.00 vernisáž hned tří výstav. První najdou zájemci v budově v Komenského ulici, další v galerii Alternativa a třetí ve zvukové galerii IGLOO.


První výstava je nazvaná Šárka Trčková a její „žáci“ Vladimír Kokolia (1956), František Novák (1977), Tomáš Predka (1986), Pavel Příkaský (1985), Ondřej Roubík (1988), Štěpán Vrbický (1978).
„Tvorba Šárky Trčkové je výjimečná v mnoha ohledech, počínaje technologickými experimenty nebo předznamenáním renesance českého akvarelu a akvarelové malby vůbec. Tou nejvýznamnější kvalitou je ovšem tichá, ale důrazná schopnost téměř minimalistickými prostředky sdělovat zásadní pravdy a danosti týkající se lidského života. Projekt v členitém prostoru OGV zónově mísí prvky autorské a kolektivní výstavy do kombinovaného tvaru, přičemž některá místa jsou cele ukotvená v práci této umělkyně, jiná prolínavě těží z tvorby vybraných spřízněných autorů,“ popisuje kurátor Radek Wohlmuth.

Galerie Alternativa hostí od úterý výstavu Nazlı Kaya – Mimochodem. Nazlı Kaya (*1980) v Ankaře získala bakalářský titul jako grafička, ve Zlíně vystudovala animaci a absolvovala audiovizuální studia na FAMU. Je autorkou animovaných i dokumentárních filmů, které tvoří společně s Tomášem Doruškou. Její tvorba vychází z rozporů mezi modernitou a tradicí.

Zvuková galerie IGLOO nabídne výstavu Magdaléna Manderlová: A všechno je náhle pták a chce odletět
„Zvuková esej doplněná o několik objektů zachycuje proud vzpomínek vyvolaných poslechem hlasů rorýsů. Kompozice je sestavená z terénních nahrávek, mluveného slova a z útržků písní,“ dodává kurátor Miloš Vojtěchovský.

  • Facebook
  • Twitter