Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V úterý řidiči poprvé vyzkoušeli obchvat Osové Bítýšky

/
/
/
538 Zobrazení



V úterý 31. srpna byl v režimu předčasného užívání stavby slavnostně uveden do provozu 2834 metrů dlouhý obchvat Osové Bítýšky na silnici I/37. Okolo 17.00 pak mohli na obchvat jako celek vyjet s měsíčním předstihem řidiči a doprava byla převedena z objízdných tras zpět na silnici první třídy.

Stavbu spolufinancoval Evropský fond pro regionální rozvoj ve výši 214 milionů korun bez DPH přesune veškerou tranzitní dopravu mimo obec, což zlepší bezpečnostní silničního provozu, povede k výraznému snížení hluku a exhalací z dopravy a celkově zvýší kvalitu života v obci.

Dokončovací práce a předávaní jednotlivých stavebních objektů bude probíhat i nadále až do jara příštího roku. Tyto činnosti by ale už do plynulosti provozu výrazněji zasáhnout neměly.

„Silnice I/37 v okolí Osové Bítýšky je nyní pro řidiče výrazně bezpečnější. Nově vedená trasa se vyhýbá zastavěnému území obce a došlo také k odstranění několika nehodových míst. U staré silnice byly problematické zejména příliš malé poloměry směrových oblouků, v rámci stavby tedy došlo k narovnání komunikace, aby byla umožněna plynulejší a bezpečnější jízda,“ uvedl k nově zprovozněné stavbě generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

  • Facebook
  • Twitter