Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V T-Mobile Rozjezdech je třináct projektů z Vysočiny

/
/
/
692 Zobrazení



V letošním osmém a rekordním ročníku projektu T-Mobile Rozjezdy soutěží celkem 483 nápadů. Vysočinu zastupuje třináct projektů, nejčastěji designové výrobky – např. trička s motivačními citáty nebo nové dárky pro novorozence. Regionální kolo proběhne v Brně 24. dubna, všichni zájemci o podnikání mohou zdarma navštívit celodenní podnikatelský seminář. Jména dvou celostátních vítězů budou známa 22. června.  
Regionální výherce může získat ceny v hodnotě skoro 100 tisíc korun a kromě peněz do začátku také služby, které mu start podnikání významně usnadní. Všichni účastníci seminářů se také mohou s přítomnými odborníky poradit o financích, IT nebo marketingu. Účast na semináři je zcela zdarma pro všechny zájemce o podnikání; stačí se přihlásit na webu.

Do osmého ročníku T-Mobile Rozjezdů se přihlásilo o 40 začínajících podnikatelů více než v roce předchozím. „Již tradičně má nejvíce zástupců hlavní město, kde bude soutěžit 123 projektů. 70 projektů přihlásili začínající podnikatelé v Jihomoravském kraji a 47 v kraji Moravskoslezském,“ vypočítává Eva Karasová, CSR manažerka společnosti T-Mobile. „Tento ročník je opět rekordní. Úspěch přičítáme nejen zavedenému projektu, ale i tomu, že se daří ekonomice a vloni v ČR přibylo hodně podnikatelů. Živnostenský list si nově pořídilo více než 44 tisíc lidí, nejvíce z Prahy a středních Čech,“ sdělila Eva Karasová.

Přihlášky do soutěže podle regionů kopírují vývoj v počtu živnostenských listů v posledním roce. Nejaktivnější jsou střední Čechy a Praha, nejméně podnikatelů přibylo v Karlovarském a ve Zlínském kraji, a to i s ohledem na počet obyvatel. V celé republice má nyní registraci k podnikání 18 procent lidí, na Vysočině je to jen 16,7 %.

Díky T-Mobile Rozjezdům se v minulosti na vlastní nohy postavili úspěšní podnikatelé z Vysočiny jako například Dagmar Dušková (rodinná sýrárna Dančiny Dobroty, Červená Lhota), Linda Navrátilová (Czech Jewish Experience, tematické prohlídky Třebíče) nebo Romana Dohnalová (Vymazlená kavárna, Havlíčkův Brod).

Více na www.rozjezdy.cz.

  • Facebook
  • Twitter