Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V rámci 15. ročníku Dobrocha ocenili v Jihlavě dvě desítky dobrovolníků

/
/
/
450 Zobrazení



Páteční večer v jihlavském hotelu Gustav Mahler patřil ocenění dobrovolníků z Jihlavska. Letošní poděkování dobrovolníkům pojali pořadatelé jako taneční večer se skupinami The Half a The Shots. Akce se uskutečnila za podpory Statutárního města Jihlavy. Organizace se chopilo Dobrovolnické centrum Oblastní charity Jihlava.

Celým večerem provázela moderátorka Hela Dvořáková, která hned v úvodu předala slovo hostům, kteří přivítali přítomné dobrovolníky. U mikrofonu se postupně vystřídali ředitelka Oblastní charity Jihlava Hana Fexová, hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek, radní města Jihlavy Daniel Škarka a hlavní koordinátor dobrovolnictví Roman Mezlík.

Oceněno bylo celkem dvacet dobrovolníků a koordinátorů Tříkrálové sbírky. Zajímavostí je, že většinu tvořily ženy, těch bylo oceněno 19. Ocenění získali, ale i čtyři zástupci ze zvířecí říše, a to pejskové, kteří pomáhají canisterapií.
I přes zpřísněná covidová opatření dorazilo na letošní Dobrochovu tančírnu okolo sto účastníků. „Ještě před 19 hodinou a samotným začátkem zel sál prázdnotou, a trochu jsme měli obavy, jak to dopadne, ale lidé nakonec dorazili a vše mohlo proběhnout dle plánu,“ svěřil se s úsměvem Roman Mezlík, organizátor akce. Zdržení příchozích způsobila kontrola bezinfekčnosti. Roman Mezlík ještě doplnil, že letošní ocenění dobrovolníků bylo jiné s ohledem na komplikace spojené s pandemií covid-19. „Letos jsme se rozhodli ocenit všechny nominované a nepřistoupili jsme k tradiční volbě Dobrocha roku 2021. Současný svět ukazuje spíše zájem o sebe a pohodlí společnosti, a tak je potěšující, že se najdou stále lidé, kteří ve svém volném čase chtějí pomáhat druhým. Tito lidé svou dobrovolnickou činnost konají rádi a srdcem, ale i jim se sluší oficiálně poděkovat a ocenit je,“ závěrem dodal hlavní koordinátor Roman Mezlík.

  • Facebook
  • Twitter