Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V pondělí začíná oprava povrchu silnice mezi Svojkovicemi a Želetavou

/
/
/
681 Zobrazení



Ředitelství silnic a dálnic ČR vybralo zhotovitele opravy vozovky silnice I/38 přibližně mezi odbočkou silnice III/4073 na Svojkovice a Želetavou v délce téměř tří kilometrů, opraví ji společnost Strabag, a. s., za 19,13 milionu korun bez DPH, která z pěti uchazečů o zakázku předložila nejnižší cenu i nejkratší termín pro uvedení stavby do provozu za šest týdnů od zahájení stavby.

Rekonstrukce uvedeného úseku vychází z provedené diagnostiky vozovky v roce 2021 a je navržena ve dvou různých typech úpravy, tj. dva úseky obnovy emulzním mikrokobercem a jeden úsek s obnovou tří hutněných asfaltových vrstev a lokálními opravami na odfrézovaném povrchu. U výměny obrusné, ložné a podkladní asfaltobetonové vrstvy vozovky se po odfrézování provede očištění odfrézovaného povrchu vozovky, jeho odborná kontrola a upřesnění míst pro lokální sanace trhlin s následnou pokládkou všech tří nových vrstev.
V tomto úseku dojde také ke kompletní opravě stávajících nezpevněných krajnic. V úsecích s emulzním mikrokobercem se na povrchu stávající vozovky provede ošetření trhlin a následně očištění povrchu a pokládka mikrokoberce. Na závěr bude obnoveno vodorovné dopravní značení. Naopak součástí stavby nejsou žádné zásahy do záchytných a vodících bezpečnostních opatření, například doplnění směrových sloupků, výměna či doplnění svodidel.
Oprava bude probíhat za provozu po jednotlivých částech. V aktuálním pracovním místě se bude pracovat vždy po polovinách, tj. v jednom jízdním pruhu, druhá polovina zůstane zachována pro provoz, který bude řízen kyvadlově světelnou signalizací. Zahájení prací je v plánu od pondělního rána 11. července, kdy dojde k realizaci dopravně inženýrského opatření. Uvedení opraveného úseku do provozu pak v plánu ve druhé polovině srpna 2022.

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter