Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Okrouhlici havaroval v sobotu motocyklista

/
/
/
983 Zobrazení



V sobotu 19. května se okolo patnácté hodiny stala v Okrouhlice na silnici II/150 dopravní nehoda, při které se zranil motocyklista.
Třiatřicetiletý řidič nákladního vozu Renault projížděl po silnici ve směru od Babic a chtěl odbočit vlevo, přičemž přehlédl v protisměru jedoucí motocykl značky Kawasaki a nedal jeho řidiči přednost v jízdě. Ačkoliv se řidič motocyklu snažil na vzniklou situaci reagovat bržděním, stejně došlo ke střetu motocyklu a nákladního auta.
Při dopravní nehodě utrpěl řidič motocyklu zranění a musel být z místa nehody převezen do nemocnice v Havlíčkově Brodě,“ popsala havárii Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Při nehodě došlo ke hmotné škodě na vozidle, motocyklu a k poškození ochranné přilby a oblečení motocyklisty. Ke zranění jiných osob nedošlo. Policisté u obou řidičů dechovou zkouškou vyloučili alkohol.

Podle informací policistů letošní motorkářská sezona zaznamenala už 16 dopravních nehod, při kterých měli účast motocyklisté. „Čtrnáct motocyklistů utrpělo při nehodě zranění, pouze dva motocyklisté vyvázli z nehody bez zranění. V jednom případě policisté zjistili, že řidič motocyklu před jízdou požil alkoholický nápoj,“ dodala Dana Čírtková, podle níž patří motocyklisté k nejzranitelnějším účastníkům silničního provozu a případný střet s vozidlem nebo s pevnou překážkou končí ve většině případů úmrtím nebo těžkým zraněním motocyklisty. „Nejzákladnější podmínkou bezpečné jízdy na motocyklu je používání prvků pasivní bezpečnosti. Důležitá je přilba, vhodné oblečení s reflexními prvky, pevná obuv a vhodné rukavice. Ale ani kvalitní výbava není zárukou bezpečného návratu, zejména pokud nezkušený motocyklista příliš riskuje a pokud nepřizpůsobí rychlost své jízdy stavu pozemní komunikace, hustotě provozu a počasí. Ohleduplnost ve vztahu k motocyklistům je ale také zapotřebí od ostatních účastníků silničního provozu – řidičů osobních i nákladních vozidel a autobusů,“ uzavřela tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter