Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V novoměstské nemocnici jsou k vidění mezinárodně oceněné fotografie

/
/
/
445 Zobrazení



Fotografka Jana Mašterová letos v 11. ročníku mezinárodní soutěže Slovak Press Photo v kategorii Každodenní život zvítězila se souborem Pomocní andělé. Snímky, které vznikly v Nemocnici Nové Město na Moravě, zaujaly pětičlennou mezinárodní porotu natolik, že se se je rozhodla postavit na nejvyšší příčku v žebříčku hodnocení.

Fotografie budou až do 25. listopadu k vidění ve foyer pavilonu chirurgických oborů Nemocnice Nové Město na Moravě.
Novou výstavu studentky Institutu tvůrčí fotografie při Slezské univerzitě v Opavě přijel slavnostně otevřít její učitel, významný český fotograf, vysokoškolský pedagog, kurátor a organizátor kulturního života Jindřich Štreit. Při této příležitosti vyzdvihl talent i nevšední empatii Jany Mašterové, s níž ke své práci přistupuje. „Jana Mašterová není obyčejná fotografka. Dovede se na svět dívat jinýma očima a ukázat tak lidem věci, které oni nevidí,“ vystřihl na vernisáži poklonu své žačce.
„Mám velkou radost, že jsou fotografie vystaveny v nemocnici, ve které celý soubor vznikl. Že sami zdravotníci vidí, že prostředí, v němž každý den pracují, může vypadat i trochu jinak, než jak ho znají,“ dodal.

  • Facebook
  • Twitter