Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V nové kavárně COWORK:S v Humpolci našli práci lidé s handicapem

/
/
/
1819 Zobrazení



V nové kavárně COWORK:S v Humpolci našly zaměstnání už tři ženy, které byly doposud kvůli svému zdravotnímu omezení dlouhodobě v evidenci úřadu práce. Za barem pracují v režimu 1+1, tedy vždy ve spolupráci s asistentkou pro osoby se zdravotním postižením.

„Pracuji tu pět dní v týdnu, každý den čtyři hodiny. Právě pracovní doba mi vyhovuje vzhledem k mému zdravotnímu omezení. Je tu příjemná atmosféra i výborný kolektiv,“ pochvaluje si zaměstnání Martina Hošková, která byla na úřadu práce téměř rok, než se jí naskytla nabídka pracovat v humpoleckém coworkingovém centru, které svůj provoz zahájilo v polovině května.

Právě dlouhodobá nezaměstnanost lidí s jakýmkoli omezením, kteří by však rádi pracovali, je velkým aktuálním společenským problémem. Neexistuje dostatek pracovních míst například právě se zkrácenou pracovní dobou. „Je to úžasná příležitost, která nám přináší pocit osvobození a začlenění do společnosti. Snažíme se vymýšlet nové věci a zdokonalovat se, abychom co nejvíce zpříjemnily posezení všem, kteří k nám zavítají,“ uvedla další pracovnice kavárny Marta Rozvodová s tím, že například na konci května absolvovaly školení s odborníkem na přípravu čokoládového nápoje.

V moderním a zároveň útulném a inspirativním prostředí si zákaznicí mohou vychutnat speciální Fairtrade bio kávu z rozvojových zemí, ale také kvalitní čaj či další nápoje i něco malého k zakousnutí. Do kavárny může zavítat kdokoli – i ti, kteří nechtějí využít dalších služeb coworkingového centra. Mezi ně patří pronájem sdílené kanceláře či zasedací místnosti, připojení k vysokorychlostnímu internetu, tisk a kopírování, zapůjčení sluchátek, ale i zřízení sídla firmy, umístění poštovní schránky a přeposílání pošty. Každé úterý se v prostorách coworku konají také zajímavé přednášky z oblasti marketingu, osobního rozvoje a podobně.

Tři ženy s handicapem našli práci v nové humpolecké kavárně

Kavárna, jež se nachází v Hradské ulici, je v současné době otevřena každý pracovní den od 7.30 do 18.00. Podnik provozuje Coworkingové družstvo Spolu. Jedná se o sociální podnik, jehož posláním je integrovat osoby se zdravotním handicapem do běžného života, a to při zajištění obvyklého standardu kvality služeb.

  • Facebook
  • Twitter