Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V jihlavském podzemí bude k vidění nová výstava: Dny všední i sváteční v Jihlavě

/
/
/
470 Zobrazení



Výstava fotografií staré Jihlavy nazvaná Dny všední i sváteční v Jihlavě zachycuje v jihlavském podzemí okamžiky církevních a městských slavností i výjimečných chvil v minulých desetiletích, třeba bourání částí historických hradeb. Fotografie pocházejí ze sbírek Muzea Vysočiny Jihlava

V rozsáhlých archivech fotografií staré Jihlavy lze nalézt obrázky, které jsou svědectvím všedních i svátečních dnů života našeho města. Zachycují okamžiky církevních i městských slavností a výjimečných chvil – třeba bourání částí historických hradeb. 

Ukazují také každodenní život v jihlavských ulicích s jeho přirozenými součástmi, kterými bývaly trhy či nedělní korzo, ale také všední činnosti jako koupání v rybníku nebo draní peří a senoseč, či velmi intimní chvilku modlitby u křížku u svatojánského kostelíka.

Výstava bude k vidění v podzemí pod jihlavskou radnicí (vstup za radnicí) od 8. července až do 31. srpna. Vstup je zdarma.

Úterý–pátek: 8.30–12.00, 12.30–16.00

Sobota, neděle a státní svátky: 10.00–12.00, 12.30–16.00

„K výstavě připravujeme také katalog, který bude v prodeji na Turistických informačních centrech v druhé polovině července,“ doplnila kurátorka Jana Petrůjová z odboru školství, tělovýchovy a kultury.

  • Facebook
  • Twitter