Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V jihlavském muzeu představí astronomické úkazy v letošním roce

/
/
/
337 Zobrazení



Muzeum Vysočiny Jihlava pořádá v pátek 27. ledna od 17.00 v muzejním Malovaném sále přednášku Jakuba Hraníčka nazvanou Astronomické úkazy v roce 2023. Tradiční lednová přednáška bude zaměřena na řádné i mimořádné astronomické úkazy, které se odehrají v roce 2023 především na noční hvězdné obloze.

Za využití počítačového planetária zrychleně procestují účastníci noční oblohu od jara až do zimy a některé astronomické úkazy si přiblíží přímo v přednáškovém sále. Při cestě časem si na noční obloze postupně všimnou planet a jejich uskupení, našeho souseda Měsíce i Slunce. Dozvědí se také informace o viditelnosti meteorických rojů či nadcházejících zatměních Měsíce či Slunce, včetně nejdůležitějších souhvězdí, mlhovin, hvězdokup nebo cizích galaxií.

Přednášku pořádá Muzeum Vysočiny Jihlava ve spolupráci s Jihlavskou astronomickou společností a Pobočkou Vysočina České astronomické společnosti.

  • Facebook
  • Twitter