Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě vydali druhé letošní číslo Studia Turistica, věnuje se dopadům pandemie, temnému turismu i fenoménu spolujízdy

/
/
/
535 Zobrazení



Katedra cestovního ruchu Vysoké školy polytechnické Jihlava (VŠPJ) vydala letošní druhé číslo odborného periodika Studia Turistica. S ohledem na celosvětové dění se věnuje dopadům koronavirové krize na oblast turismu.

Autoři se zaměřují na výzvy a problémy, kterým čelí cestovní kanceláře. Pozornosti neunikla ani oblast dopravních služeb, a to zejména v souvislosti s fenomény posledních let – spolujízdou a carsharingem. Nové číslo také přináší zamyšlení nad temným cestovním ruchem, který se zaměřuje na místa spojená se smrtí a utrpením.

„Nesmírně nás těší, že výzkum v oblasti cestovního ruchu vlivem různých omezení sektoru nepolevil. Naopak úsilí při hledání řešení, analýze rizik a příležitostí v rámci podpory cestovního ruchu, či odkrývání témat, která byla částečně opomíjena, akceleruje. Důkazem jisté dynamiky v oblasti výzkumu je i aktuální číslo časopisu,“ uvádí zástupkyně šéfredaktora Studia Turistica Ivica Linderová.

Elektronický časopis Studia Turistica vydává Katedra cestovního ruchu VŠPJ už od roku 2010. Jedná se o první české recenzované odborné periodikum v online elektronické podobě, které se zabývá problematikou cestovního ruchu.

Titulní stránka časopisu Studia Turistica

Nové číslo časopisu k dispozici zde.

  • Facebook
  • Twitter