Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě prozradí, jak si žijí umělci?

/
/
/
415 Zobrazení



Ve čtvrtek 9. března se od 17.00 uskuteční v Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě debata se zástupkyní Spolku Skutek Johanou Lomovou a zástupcem Kraje Vysočina Zbyňkem Čechem na téma role umělce a jeho sociálního postavení.

Debata se dotkne možných i reálných přínosů umělců pro společnost, problémů, s nimiž se potýkají, ale i nově draftovaného Statusu umělce.

Status umělce jednoduše můžeme popsat jako zákonnou úpravu, která definuje práva umělců a umělkyň, rozeznává jejich existenci a umožňuje, aby stát o velké skupině těch, kteří se živí produkcí a reprodukcí umění, mohl přemýšlet jako o existující entitě, nejen jako o roztříštěné skupině živnostníků.
Debatu moderuje Lucie Nováčková.

Johana Lomová je historička umění. Působí na Vysoké škole uměleckoprůmyslové
v Praze, kde se věnuje otázkám spojeným se současným a nedávným uměním. Je členkou Spolku Skutek, který se již od doby svého vzniku v roce 2013 soustřeďuje na otázky sociálního postavení umělců a umělkyň.

Zbyněk Čech je vedoucí Oddělení vnějších vztahů Odboru sekretariátu hejtmana Kraje Vysočina, do jehož agendy patří například marketingové aktivity kraje, podpora nejvýznamnějších kulturních, sportovních a společenských akcí na Vysočině, ale i zastoupení Kraje Vysočina v Bruselu a podílí se na řadě projektů, i v rámci mezinárodní spolupráce.

  • Facebook
  • Twitter