Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě přibývá sportovců a město jim zvyšuje příspěvky

/
/
/
676 Zobrazení



Zvyšuje se počet registrovaných sportovců i sportovních subjektů. Nyní je v Jihlavě už přibližně devět tisíc sportovců s registrací. Město proto aktualizovalo koncepci sportu a způsob, jak se jim rozdělují peníze.

„Od roku 2018 se zvýšil počet registrovaných sportovců přibližně o tisíc členů. Pokud bychom tedy rozdělovali stále stejnou částku, množství peněz na jednoho sportovce by se snižovalo,“ řekl nový náměstek primátorky Petr Ryška s tím, že město právě proto zvedlo částku pro podporu dlouhodobé sportovní činnosti ze 4,2 milionu korun na pět milionů korun.

Zvyšovala se i částka pro pořadatele jednorázových sportovních akcí, které se odehrají během tohoto roku. „Tady máme připraveno o 200 tisíc víc, částka se zvedla na půl milionu korun,“ uvedl Petr Ryška. Každý, kdo letos plánuje pořádat v Jihlavě sportovní akci, může podle Ryšky získat jednorázový příspěvek až 50 tisíc korun. V roce 2019 město uspokojilo jen asi třetinu zájemců, letos by jich mělo být víc. Žádosti lze posílat v prvním dubnovém týdnu od 30. března a do 9. dubna. Více informací o žádosti lze najít na webu města Jihlavy.

  • Facebook
  • Twitter